PERLINDUNGAN ADALAH KEPERLUAN MASA KINI...DAPATKAN UNTUK ANDA SEKARANG ...

Tuesday, September 15, 2015

Harta Untuk Keluarga

Semua orang kerja/bisnes untuk cari wang sarahidup dan mahu simpan harta kan?... Untuk siapa agaknya? Semestinya untuk diri, anak2, isteri kan?

Anak jadi kaya kerana harta pusaka arwah ayahnya tinggalkan tanah berekar-ekar. Itu zaman ayah kita dulu2. Jika zaman kita sekarang? Mampukah lagi? Ada cara lagi mudah untuk siapkan harta pusaka kepada mereka.

Kita boleh mati sewaktu usia senja, boleh juga mati diusia muda. Jika kita fikirkan sesuatu untuk ditinggalkan kepada anak2 isteri selepas kematian kita, kita harus bertindak sekarang samaada kita bekerja/bisnes, kumpul harta secara sendirian atau dengan cara memiliki polisi takaful.

Sebagai contoh, anda ingin hadiahkan/hibahkan sebanyak RM50K seorang untuk ibu, ayah, isteri dan 2 anak (jumlah semua 5 orang) maka anda ambil polisi pampasan RM250K dan anda hibahkan siap-siap untuk mereka.

Jika anda ingin tambah untuk wakaf RM50K untuk masjid, boleh masukkan juga serta hutang2 yang tidak bertakaful (bila mati hutang tidak langsai contoh pinjam dengan MakLong RM30K) maka anda tambah lagi RM80K jadi semua total RM330K pampasan.

Dengan hal ini, jika berlaku kematian awal, walaupun anda belum mampu mempunyai harta sebanyak RM330K yang disimpan secara persendirian, namun anda sudah ada wang pampasan hasil derma ahli takaful sebanyak RM330K untuk diagihkan seperti anda hajatkan.

Bukankah itu lebih baik dan membantu anda memenuhi hajat anda?

Sumbangan bulanan murah sahaja, disamping berlindung, anda juga dapat simpanan untuk jangka sama panjang dan ia sebagai BONUS untuk anda.

Perlindungan DAPAT ✅
Simpanan pun DAPAT✅
Untung BERGANDA.

Mohon sejarang, hubungi PU 'Atiq hari ini, wasap 0129093444.

Ikhlas
PU 'Atiq
Mentor Takaful #1 Anda
0129093444
www.urusduit.com
www.fb.com/atiqaziz


No comments:

Post a Comment