PERLINDUNGAN ADALAH KEPERLUAN MASA KINI...DAPATKAN UNTUK ANDA SEKARANG ...

Saturday, October 5, 2013

REPLACEMENT INCOME ATAU PROTECTION INCOME

Setiap orang memerlukan duit untuk menanggung kos sara hidup. Untuk dapatkan duit majoriti menggunakan cara bekerja.


Mereka boleh bekerja selagi mana dia berupaya untuk bekerja iaitu selagi dia tidak mati, lumpuh atau sakit kritikal.Di ketika seseorang itu telah mati maka incomenya turut matiDiketika seseorang itu telah lumpuh maka incomenya turut lumpuh


Diketika seseorang itu telah sakit kritikal maka incomenya juga turut kritikal


Maka siapakah mahu mengisi kelopongan income apabila dia meninggal dunia @ lumpuh @ kritikal?Untuk info semua, kita boleh ambil 1 pelan untuk melindungi income kita daripada mati, lumpuh & kritikal.

Ini dipanggil sebagai REPLACEMENT INCOME ATAU PROTECTION INCOME.

Saya ambil contoh polisi saya miliki, polisi ini akan memberi sumbangan sebanyak

Untuk kes kematian/lumpuh
biasa                        RM440K
kemalangan              RM880K
kemalangan awam    RM1.32JUTA

Untuk kes sakit kritikal sebanyak RM400K

Bagaimana polisi ini mampu menjaga income saya dan mampu menggantikan income saya jika kematian/kelumpuhan/kritikal berlaku?

Saya andaikan kes ini berlaku pada Jan2010 sebagai contoh. Kes Kematian biasa kebiasaannya saya gunakan kerana kematian kemalangan belum pasti berlaku namun kematian itu pasti.

Apabila mati, waris akan mendapat RM440K. Betul?

Saya sarankan kepada isteri saya, gunakan RM40K daripada RM440K untuk kos sara hidup untuk Jan 2010-Dec 2010. Maka selesai isu masalah income tahun 2010.

Baki RM400K saya sarankan kepada isteri saya pada Jan 2010 laburkan dalam Tabung Haji / ASB / mana-mana alat kewangan lain agar mendapat dividen. Saya menganggap dividen sebanyak 7% setahun maka dengan pelaburan ini ia menjana pendapatan RM28K setiap tahun bermula 2011.

Jan 2011 akan dapat RM28K dan seterusnya Jan 2012, Jan 2013, Jan 2014 dan seterusnya.

RM28K dibahagi 12 bulan maka +- RM2333.33 sebulan boleh dijana oleh polisi saya miliki ini. Inilah pelan REPLACEMENT INCOME ATAU PROTECTION INCOME saya cipta untuk famili saya.

Adakah anda sudah memikirkan hal ini?
Adakah anda sudah mempunyai pelan untuk penggantian income?
Adakah anda tidak pasti mahu gunakan teknik mana?

Boleh hubungi saya untuk dapatkan penerangan lanjut cara mudah & cepat untuk membuat penggantian income. Ia sangat berbaloi untuk anda miliki.

2 comments:

  1. Before the Act it was accepted that even the counterfeit reared plants were created of nature with the end goal of patent law were not subjects to patent protection. EMF Protectors

    ReplyDelete